Συνέντευξη τύπου για το Συμπόσιο των Δωδεκανησίων της Νέας Υόρκης

Συνέντευξη τύπου για το Συμπόσιο των Δωδεκανησίων της Νέας Υόρκης

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, Δήμου Ρόδου και η Ακαδημία Φιλοσοφίας, Επιστήμης και Παιδείας, σας προσκαλούν στο Συμπόσιο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 22 Ιουλίου 2022 στις 19.30 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, οδός Ι & Π Νεστορίδη (πρώην Κω).
Το συμπόσιο τέλει Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρόδου.
Για το Συμπόσιο δόθηκε χτες συνέντευξη Τύπου κατά την οποίαν μίλησαν από τον Δήμο Ρόδου η αντιδήμαρχος κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά, η σύμβουλος κα Δέσποινα Χατζηδιάκου, ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ. Σέργιος Αϊβάζης και ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ακαδημίας Δημοσθένης Τριανταφύλλου, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του Συμποσίου.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τριανταφύλλου τόνισε την σημαντική παρουσία των Αποδήμων Δωδεκανησίων σε όλο τον κόσμο και την συνεισφορά τους σε πολλούς τομείς.
«Είναι σημαντικό να μάθουν όλοι πόσο σοβαρή είναι η παρουσία των αποδήμων στο εξωτερικό και πόσα προσφέρουν σε όλους τους τομείς.
Ο Απόδημος Ελληνισμός συμπληρώνει τον Ελληνισμό της Ελλάδας και το μέλλον της εξαρτάται από την καλή συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί. Σε όλη την ιστορία της χώρας και τους εθνικούς αγώνες, ο Απόδημος Ελληνισμός, έπαιξε σπουδαίο ρόλο. Αυτό το Συμπόσιο είναι η αρχή μιας μεγάλης ιδέας για την αναβίωση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος αλλά και την διατήρηση των αξιών, των παραδόσεων και των αρχών της Ελλάδας για τις επόμενες γενιές» και τόνισε πως μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από πολλές δράσεις, συνεργασίες, απονομή βραβείων σε μαθητές κτλ.