Τελευταίο ταξίδι στο έργο του Βάλια Σεμερτζίδη

Τελευταίο ταξίδι στο έργο του Βάλια Σεμερτζίδη

Ο κύκλος δημοσιεύσεων γνωριμίας με το έργο του Βάλια Σεμερτζίδη φτάνει στο τέλος του. Η τελευταία μας δημοσίευση είναι αφιερωμένη στον Ροδιτικο χορό!
Το 1964 είναι η χρονιά που ο Σεμερτζίδης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το νησί της Ρόδου. Έχει κληθεί να διακοσμήσει με τοιχογραφίες το εστιατόριο του ξενοδοχείου “Σπάρταλη”. Το έργο αναπαριστά έναν Ροδίτικο χορό που σήμερα κοσμεί την Αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου.
Στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, μπορείτε να δείτε ένα προσχέδιο με τέμπερα από ένα κομμάτι της τοιχογραφίας του “Ροδίτικου χορού´´. Μια σειρά άλλων έργων που αναπαριστούν τους ανθρώπους του χωριού καθώς χορεύουν, μαρτυρούν την επιθυμία του ζωγράφου να αναπαραστήσει διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής τους, τόσο κατά την διάρκεια της εργασίας τους, όπως είδαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις, όσο και κατά την διάρκεια της αναψυχής τους.
Έκτοτε η Ρόδος αποτέλεσε μόνιμη πηγή έμπνευσης για τον ζωγράφο που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του έργου του μέχρι τον θάνατο του στο νησί μας, απαθανατίζοντας τα τοπία και τους ανθρώπους του.
Και κάπου εδώ θα κλείσουμε αυτόν τον κύκλο γνωριμίας με το έργο του Ζωγράφου Βάλια Σεμερτζίδη.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ακολουθήσατε στο ταξίδι αυτό. Σύντομα, θα συνεχίσουμε με νέες δράσεις!